vrijdag, 17 april 2020 06:35

EPC tijdens corona

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

EPC bij verkoop

Tijdens de periode waarbinnen de coronamaatregelen gelden mogen geen nieuwe verkoopprocedures worden opgestart. Lopende verkoopprocedures mogen wel worden afgerond. Een EPC mag dus alleen nog opgemaakt worden voor lopende verkoopprocedures.

  

  • Van 20 maart 2020 tot en met 17 januari 2021 moet het EPC pas aanwezig zijn op het moment dat de authentieke akte wordt verleden. 
  • Tijdens die periode is het toegelaten om in commerciële advertenties geen label, kengetal en adres of certificaatnummer te vermelden als er nog geen EPC beschikbaar is.
  • Als op het moment van de authentieke akte geen EPC aanwezig is, dan moet de notaris dit melden aan het VEA.

 

EPC bij verhuur

  • Van 20 maart 2020 tot en met 17 oktober 2020 moet het EPC pas aanwezig zijn op het moment dat de huurovereenkomst wordt afgesloten.
  • Tijdens die periode is het toegelaten om in commerciële advertenties geen label, kengetal en adres of certificaatnummer te vermelden als er nog geen EPC beschikbaar is

 

Wie een woning wil verkopen of verhuren, krijgt enkele maanden uitstel voor de opmaak van een energieprestatiecertificaat (EPC). Dat heeft de Vlaamse regering afgelopen vrijdag beslist. Tot en met 17 januari 2021 moet het EPC pas aanwezig zijn op het moment dat de authentieke akte wordt verleden. In geval van verhuur moet het EPC er pas zijn op het moment dat de huurovereenkomst wordt ondertekend. Dit tot en met 17 oktober 2020. Van zodra er opnieuw verkoop- en verhuurdossiers opgestart mogen worden, zal men de eerste tijd publiciteit mogen voeren voordat er een EPC is.

 

Tijdens de periode van coronamaatregelen mag er enkel nog voor lopende verkoopprocedures een EPC worden opgemaakt. Daarbij moeten de social distancing-regels steeds worden gerespecteerd. Een gelijkaardige redenering geldt bij huur.

 

Immo ID staat u graag bij met professioneel advies en is nog steeds telefonisch en via mail bereikbaar !

Bron: www.vlaanderen.be

Lees 313 keer Laatst aangepast op vrijdag, 17 april 2020 07:13

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.